Utdorp.nl

Inloggen of inschrijven

Ooggetuigen gezocht voor 75 jaar bevrijding Blerick

Verschillende organisaties in Blerick hebben de handen ineengeslagen om aandacht te besteden aan 75 jaar bevrijding. Ze zijn op zoek naar Blerickenaren die de oorlog hebben meegemaakt.

Op 3 december is het 75 jaar geleden dat Blerick bevrijd werd van de Duitse bezetter. Om dit te vieren hebben het Bevrijding Comité Blerick, Heemkunde Kring Blariacum, Stichting Ons Fort en het Limburgs Geschied en Oudheidkundig Genootschap kring Venlo de krachten gebundeld. In november start een reeks activiteiten waarbij oorlog en vrijheid centraal staan. Ook wordt er stil gestaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Blerick. Behalve lezingen omvat het programma onder meer een boekpresentatie, een bevrijdingsconcert, een lessenpakket voor basisscholen en het middelbaar onderwijs en een expositie.

Hiervoor wordt nog gezocht naar ooggetuigen, mensen die bewust de oorlog bewust meegemaakt hebben en hierover willen praten. Tevens is de organisatie op zoek naar beeldmateriaal, foto’s en films, voorwerpen en andere zaken die met de oorlog en bevrijding te maken hebben. Wie mee wil werken aan het project, kan zich wenden tot Stichting Ons Fort (Corina Brouwers: ), Bevrijding Comite Blerick (Ruud Hermans: ), Heemkunde Kring Blariacum (Ron Bijaard: ) of LGOG Kring Venlo (Jos Peeters: )

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.