UtDorp.nl

Inloggen of inschrijven

Marcato mondial

  • 480 weergaven

20-JARIG JUBILEUM: TYPISCH MARCATO!

Zondag 8 september is voor de 20e keer het gratis festival Marcato Mondial. En dat vieren we met typische Marcato activiteiten. Marcato Mondial biedt mensen van alle leeftijden, uit alle delen van de provincie én daarbuiten, met alle mogelijke culturele achtergronden, de kans om zichzelf te presenteren en om elkaar te ontmoeten in een gezellige ambiance.

In dit jubileumjaar staat er natuurlijk weer een werelds programma voor de bezoekers klaar! De winkelstraat wordt omgetoverd tot de “Hakuna Matata Boulevard”, Hier kunt u cultuur snuiven en langs exotische kraampjes struinen. Ontdek kleurrijke kleding, geurende hapjes en specerijen, blinkende accessoires en koopjes van over de hele wereld. Speciaal dit jaar zijn de 5 opgestelde tipi’s! In deze tipi’s worden diverse workshops van over de hele wereld gegeven.

WERELDPASPOORT
Om het jubileum te vieren worden op de Kloosterstraat 5 tipi’s opgesteld, die de verschillende culturen van Marcato Mondial laten zien. Van Djembé workshop tot een originele thee ceremonie! Speciaal voor de kids is er een WereldPaspoort gemaakt. Met dit paspoort, kunnen ze in alle tipi's de workshops volgen. Als ze ze alle vijf hebben gedaan, mogen ze zichzelf WereldBurger noemen! Op deze wijze probeert de organisatie de jeugd de verscheidenheid aan culturen mee te geven. Zodat we met respect en plezier met elkaar omgaan, op een wijze waarbij we veel van elkaar kunnen leren. Het paspoort is verkrijgbaar bij de eerste tipi, van de thee ceremonie.

ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD
Uiteraard zijn er nog meer activiteiten: Voor de deur bij Winkelcentrum de Wieën wordt een kinder-doe-plein gecreëerd en bij Berden wordt de kinderattractie Jungle Wheel geplaatst, een mini reuzenrad voor de jongste waaghalzen. Uiteraard zijn de winkels deze zondag ook geopend van 12 tot 17 uur en wandelt u gezellig over de mooie “Wereldmarkt”.

PODIUM MONDIAL
Op het hoofdpodium bij het Antoniusplein - het “Podium Mondial” - treft u dit jaar 2 knallers, te weten “Rammenas” de enthousiaste 17-koppige Bigband die een mix van pop, ska, soul, blues & jazz speelt en O Double Seven, de negenkoppige coverband die haar publiek graag ziet swingen. Twee geweldige optredens die voor veel sfeer zorgen.

BOHEMIAN MARKET
Ook op de “Balkan oever” richting de Maas bij Sur Meuse is het feest! Daar wordt het publiek voor het tweede jaar op een gezellige Bohemian Market getrakteerd! Op weg naar dit initiatief van enkele Blerickse ondernemers, treft u ook nog de “Goede Doelenlaan” op de Helling, met aandacht voor diverse goede doelen. Wilt u meer weten over dit spectaculaire jubileumprogramma, kijk dan op www.marcatomondial.nl en ontdek nog meer over deze wereldse editie. De programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij vele Blerickse en Venlose ondernemers. Ziet u een poster in de etalage hangen, dan bent u nooit ver van een programmaboekje verwijderd ? Tot zondag!


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.