UtDorp.nl

Inloggen of inschrijven

Wat een succes!Het is de tweede week van de zomervakantie en de eerste dag van een week PlayDay is van start gegaan! Een week vol zomeractiviteiten voor alle basisschoolkinderen die rouleert door de wijken van Blerick. 

Wie heeft dit eigenlijk georganiseerd en waarom?
Vorig jaar merkte een aantal buurtteamleden op dat er voor veel kinderen tijdens de zomervakantie weinig te beleven valt. De zomervakantie duurt 6 weken, velen gaan niet op vakantie en een hele boel ouders moeten gewoon werken.
Wie wil er meedenken over een oplossing werd de vraag. En gelukkig, uit een aantal wijken kwam reactie. Samen met dit clubje zijn toen de handen uit de mouwen gestoken om een week lang activiteiten aan te kunnen bieden; PlayDay.

DAG 1. De eerste dag bij de Jacx in de Hazenkamp was een mooie aftrap van een fantastische week. Sportspellen van ‘sporting 123’, en na een pauze moment met lekker vers fruit en een gaasje ranja komt daar de BieBiesBus. De BieBiesBus leest kinderen voor daarna knutselen de kids de gekste dingen van kartonnen dozen!
Na deze eerste succesvolle dag in de Hazenkamp bij de Jacx, met meer dan 30 blije kinderen wordt er langzaam en tevreden opgeruimd. Op naar dag 2..

DAG 2. Het is 12.00 en op de speelplaats van de Mikado wordt er al druk op en neer gerend om alles klaar te zetten. Het springkussen is er ook weer.
Er wordt deze middag gebasketbald, gevoetbald, geknutseld met ‘Mi-Authentic’ en in de middag is de ‘BieBiesBus’ er weer. Tussendoor weer vers fruit gesponsord door ‘Aartsen Kidsfoundation’. Samen met voldoende water en ranja, doet dat goed op deze warme dag.  Er wordt afgesloten met een waterijsje!

DAG 3. Vandaag is het te beleven in de Vossener! Bij de oude basisschool, waar nu ‘KanDoen’ gevestigd zit. De mensen van KanDoen hebben allerlei spellen gemaakt voor vandaag; ringgooien, eendjes vissen, spijkerpoepen, blikgooien en noem maar op! Er wordt weer afgesloten met een fris ijsje. Alweer heel veel tevreden kinderen. Het lijken er elke dag meer te worden. 

DAG 4. Het weer zit mee deze week, met elke dag meer zon! Vandaag staat het in de wijk Zonneveld/Annakamp dan ook in het teken van waterspellen. Op de speelplaats van basisschool ‘t Palet worden er spellen gedaan met emmers water, sponzen, supersokers, waterballonnen. Je kunt het zo gek niet verzinnen, als er maar water bij zit.  

DAG 5. Het is 12.30 uur en bij de speeltuin Os Blie Riëk op de Tollenstaat staan een aantal mensen van de organisatie klaar om kinderen en ouders te verwelkomen. Alle kinderen die de afgelopen dagen hebben meegedaan met PlayDay, mogen vandaag met korting spelen in de speeltuin. Wel 70 kinderen doen nog en dagje mee. Er zijn vandaag ook veel ouders bij, die gezellig samen aan de picknicktafels met elkaar kennis maken! 

Wat een week! Mede met dank veel dank aan de organisatie, bewoners die spontaan zijn komen helpen en de sponsoren; Antares, Woonwenz, Kids Fruitfoundation, Cova en de buurtteams. Elke dag hebben zich tussen de 30 en 70 kinderen kostelijk vermaakt en iedereen die op deze dagen heeft geholpen is vast en zeker moe, maar met een heel tevreden gevoel naar huis gegaan. 

Volgend jaar weer! En dan nog beter.
Doe je mee?!

Vragen, wil je wat kwijt of wil me mee doen?

Neem contact op;

E-MAIL:              
TEL:                       06-35 11 99 37

Deel dit bericht!

Reacties

Karin Zwart
24 juli 2019

Heel leuk om te zien zo!

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.