Utdorp.nl

Inloggen of inschrijven

7 december: Dag van de vrijwilligerDe waarde van de vrijwilliger is ongekend: De buurman die de straat schoonveegt, de dame die koffie schenkt tijdens de open inloop, de scholier die iedere week boodschappen doet voor de eenzame dame op de 3e verdieping, de chauffeur van de buurtbus, de I & A medewerker, de docent van het computerklasje in het huis van de wijk, de kantinejuffrouw van de voetbalclub, de trainer van de badmintonvereniging, de voorzitter van de Jocus, de cliniclown die een glimlach op de gezichten van de kids tovert, de buurtverbinding, het manusje van alles, de verborgen kracht, het cement van de samenleving. 

Ook dit jaar hebben wij weer ontelbare enthousiaste vrijwilligers mogen ontmoeten en mogen luisteren naar hun mooie, leuke, grappige, maar ook verdrietige, treurige en ontroerende verhalen. 

Iedere dag van het jaar is een dag waar ons land niet zonder de vrijwilliger kan. Daarom organiseert de Vrijwilligerscentrale door het jaar heen talloze waarderingsactiviteiten voor hen. Gewoon, omdat zij het verdienen. Toch is het goed op een dag als deze om nog eens stil te staan bij dat wat de vrijwilliger allemaal doet, en te beseffen dat zij het zijn die ons land kleur geven, vormen, draaiende houden en onderhouden. Daarom: DANKJEWEL, DANKJEWEL, DANKJEWEL! Jullie zijn goud waard.