Tibetaans yoga les

Yogacentrum De Zonnegroet

65 weergaven
Details
Vrijdag 11 juni 2021 tussen 09:00 en 10:00
Afgelopen
Hendrikxstraat 106-A, Venlo
Terugkerende activiteit
Wekelijks op vrijdag tot en met 2 juli 2021

Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga is ‘meditatie in beweging’. De Tibetaanse bewegingsleer is 8000 jaar oud en werd beoefend door monniken die, ver weg van medische hulp, hiermee zelf hun lichaam én geest gezond hielden. Lu Jong is een meditatieve bewegingsleer. Deze vorm bestaat uit 23 oefeningen die eenvoudig te leren zijn en waarvoor je niet lenig hoeft te zijn. 

De Tibetaanse bewegingsleer is 8000 jaar oud en werd beoefend door monniken die ver weg van medische hulp, hiermee zelf hun lichaam én geest gezond hielden. Zij die hoog in de bergen leefden, leefden in nauw contact met de natuur.  Als gevolg hiervan hadden zij in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren. Door de natuur en de dieren die om hen heen leefden goed te bestuderen, ontstonden er vloeiende bewegingen gecombineerd met de ademhaling.

Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijk staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen. Later werden de bewegingen en ademhalingsoefeningen aangevuld met kennis uit de Tibetaanse Geneeskunde en het Tibetaans Boeddhisme.

Over de organisator
Yogacentrum De Zonnegroet
(on)Bewust vasthouden van emoties geeft spanningen en deze komen in je lichaam vast te zitten. Men voelt zich gespannen, heeft pijn, krij...... Lees meer